Григор Димитров запазва петата позиция в света - ранглисти



28-05-2018 08:39 | Николай Драганов

Григор Димитров остава под №5 в света през новата седмица. Гришо вече стартира участието си на "Ролан Гарос" с победа в първи кръг и тепърва ще има две седмици, за да работи върху класирането си, а в новото издание на ранглистата, обновено в понеделник, има 4,870 точки. 


Водач остава Рафаел Надал с 8,770 точки, а само на 100 зад него е Роджър Федерер. Рафа се нуждае от защита на титлата си в Париж, за да запази водачеството. Трети с 5,615 точки е Александър Зверев, а най-близо пред Григор е Марин Чилич с 5,950 точки. През миналата година Чилич достигна до четвъртфиналите отпадна в трети кръг. 


Топ 10 допълват Хуан Мартин дел Потро, Кевин Андерсън, Доминик Тийм, Давид Гофен и Джон Иснър. 


Най-голям скок през тази седмица прави британецът Камерън Нори, който се представи чудесно на турнира в Лион и достигна до полуфинал, загубен от Жил Симон. 22-годишният Нори се изкачва със 17 позиции до №85 в света, което е рекорд за него. Шампионът от Женева Мартон Фучович също бележи сериозен скок от 15 места до №45 в света. 


Единствената промяна в челото при жените е свързана с размяната на местата между Йелена Остапенко и Каролина Плишкова, които вече са съответно №5 и №6 в света. Остапенко обаче ще се срине сериозно в ранглистата, след като отпадна още на старта на "Ролан Гарос", където стана шампион преди 12 месеца. Водач при жените остава Симона Халеп, следвана от Каролине Вожняцки, Гарбине Мугуруса и Елина Свитолина.


Първа ракета на България и през новата седмица остава Виктория Томова, която бележи скок от 6 позиции до №138 в света. Вики е близо до най-високото си класиране - №130. Втора е Елица Костова под №174, а трета под №193 е Сесил Карантанчева. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини