Григор Димитров започна с победа над неочакван съперник



27-05-2018 14:11 | Станко Димов

Григор Димитров започна с победа участието си на Откритото първенство на Франция – „Ролан Гарос“. Съперник на българина в първия кръг трябваше да бъде Виктор Троицки, но в последния момент сърбинът се отказа заради контузия и мястото му зае „щастливия губещ“ от квалификациите Мохамед Сафуат (Египет, №182 в ранглистата).

Григор Димитров нямаше сериозни проблеми срещу непознатия и неочакван съперник и го победи с 3:0 сета, в отделните части 6:1, 6:4, 7:6 (1). Българинът стартира страхотно и спечели 10 от първите 11 гейма, но след това Сафуат успя да изравни играта и двубоят стана по-интересен. Все пак поставеният под №4 не допусна изненади и затвори срещата в три сета.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

27-годишния Сафуат стана първият египтянин, който играе в основна схема в турнир от Големия шлем от 1996-а година насам. Самият Сафуат се състезава предимно на ниво „Фючърс“ и това си пролича в някои епизоди от срещата днес. За българина това беше победа №49 в турнирите от Големия шлем.

Във втория кръг на „Ролан Гарос“ Димитров ще премери сили с победителя от двубоя Николас Джари (Чили) – Джаред Доналдсън (САЩ).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини