Федерер вдъхновил Манчестър Юнайтед за титлата от ШЛ



23-05-2018 12:36 | Николай Драганов

Роджър Федерер е вдъхновение за мнозина - колеги тенисисти, фенове и дори други спортисти от най-високо ниво. Оказва се, че такъв е случаят преди 10 години, когато отборът на Манчестър Юнайтед се подготвял за финала на Шампионската лига срещу Челси.


Историята разказа пред Planet Football един от треньорите на първия отбор и заместник на великия Сър Алекс Фъргюсън - Рене Мюленстийн. "Аз съм голям почитател на тениса и винаги съм се възхищавал на Роджър Федерер и начина, по който контролира емоциите си", обясни футболният треньор, който има заслуга за последния голям европейски успех на "червените дяволи", дошъл след драматично изпълнение на дузпи.


"Избрах пет клипа на Федерер и помолих момчетата да ги изгледат. Попитах ги дали могат да кажат кой е турнира, сета и точката. Можеха да познаят турнира - Уимбълдън - но не и сета или точката. Онова, което отбелязах беше, че независимо кога и къде играе, той се представя на най-високо ниво, когато е най-важно.

 

Той може да загуби първия и втория сет, но когато се стигне до мачпойнт, всичко случило се преди това няма никакво значение, защото той е изцяло фокусиран да победи", обясни Мюленстийн.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини