Свитолина: Не можеше да бъде по-добре



21-05-2018 10:16 | Николай Драганов

Световната №4 Елина Свитолина добави своето име към фаворитите за спечелването на "Ролан Гарос", след като успя да спечели по категоричен начин турнира в Рим. Украинката се наложи с 6:0, 6:4 над световната №1 Симона Халеп и напълно заслужи пети трофей от категория WTA Premier 5. 


Това беше осма поредна победа за Свитолина на финал, като тя не е губил мач за титлата от 2016-та година. Също така украинката записа шеста поредна победа над действаща №1 в ранглистата.


"Този успех е много специален за мен. Много съм доволна от предстяването си през цялата седмица. Определено не можеше да бъде по-добре", коментира щастливата шампионката след успеха си.


"Много съм уморена в момента. Имах някои проблеми в началото на турнира, които продължиха до края и бих искал да благодаря на физиотерапевтите на WTA, които наистина запазиха тялото ми и помогнаха да го възстановя. Дадоха най-доброто от себе си и съм им много благодарна. Имах страхотна седмица и съм много щастлива, че отново вдигнах трофея", каза Елина.


Свитолина беше попитана какво прави във фитнеса, тъй като изглежда в невероятна физическа форма. "Не сте първите, които питате това - всеки го отбелязва и се опитва да разбере какво различно правя. Тайна е! Ще го запазя в тайна", настоя тя.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини