Ноле си уреди сблъсък №51 с Надал



19-05-2018 08:58 | Николай Драганов

Бившият №1 в света Новак Джокович записа нова фантастична победа над Кей Нишикори, която този път имаше цената на класиране за полуфинал в турнира от сериите "Мастърс" в Рим.

 

Сърбинът стигна до обрат след 2:6, 6:1, 6:3 в отделните части и след 2 часа и 21 минути си осигури класика срещу Рафаел Надал. Рафа и Ноле ще излязат в събота на корта един срещу друг за 51-ви път, като Джокович води с 26:24 победи.

 

"За мен означава много да имам шанса да играя на полуфинал в даден турнир отново. Това беше моята цел, това се надявах да постигна", коментира Ноле, който се бори да се завърне към най-добрите си дни.

 

"Нивото на тениса днес беше наистина много високо. Кей игра страхотно, особено през първия сет. Трябваше ми време, за да се настроя към ритъма му", добави той.

 

"Наистина съм щастлив, че останах психически здрав. В края на третия сет се борих много и показах непримиримост. Тази победа означава много за мен по много причини, най-вече психически", обобщи сърбинът, който е четирикратен шампион в Рим, но за последно е печелил титлата през 2015-та година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини