Федерер: Загубите не ме притесняват, целта е да бъда №1



11-03-2011 17:28 | Николай Драгиев

Роджър Федерер обяви, че не е притеснен от това, че е на второ място в световната ранглиста и няма нито един финал в последните четири турнира то "Големия Шлем". Швейцарецът смята, че играта му последните шест месеца е добра и това е най-важното.

 

През този сезон Федерер има 14 победи и 2 загуби, които са единствено от Новак Джокович, който спечели Australian Open и турнира в Дубай.

 

"Чувствам се точно по начина, по който ми се иска. Свеж съм, уверен съм психически, не ме притесняват контузии," обясни ФедЕкспрес.

 

"Направих солиден старт на сезона," допълва Федерер, който спечели турнира в Доха, игра полуфинал в Мелбърн и загуби мача за титлата от Джокович в Дубай.

 

"Загубите са част от играта. Анализираш ги и продължаваш напред. Доволен съм от "цялостната" картина. Играх много добре в Катар и Австралия, а в Дубай прилично."

 

Попитан за целите си през годината Федерер не крие, че иска да си върне първото място в ранглистата. "В по-дългосрочен план, това е основната ми цел. Предпочитам да съм №1 пред №2."

 

"Ясно е, че не може винаги да показваш най-добрата си игра. Представям се обаче на ниво в последните осем години, щом непрекъснато съм спряган в разговорите свързани с първото място в света. Винаги съм намирал начини да подобрявам нивото си и в това е ключа за моя дългогодишен успех," разкрива още Маестрото.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини