Трети българин на осминафиналите в Санта Марина



16-05-2018 18:45 | Tennis24.bg

Габриел Донев стана третият български тенисист, класирал се за осминафиналите на международния турнир за мъже „Санта Марина Къп“ с награден фонд 15 000 долара, който се провежда на кортовете на Тенис център „Санта Марина“ в Созопол. Той отстрани днес словака Андрей Глъвац с 5:7 6:3 6:0 и се присъедини към Александър Лазаров и Мартин Димитров, които преодоляха първия кръг вчера.

Донев можеше да достигне и по-лесно до победата, след като водеше с 5:2 в първия сет, но загуби следващите пет поредни гейма до 5:7. След това обаче 21-годишният ни тенисист взе убедително следващите два сета и след общо 126 минути игра се класира за осминафиналите. Там негов съперник ще бъде поставеният под №8 германец Щефан Зайферт.

Другите български представители днес загубиха своите срещи. Александър Донски отпадна след 2:6 2:6 срещу водача в схемата и първа ракета на националния отбор на Монако за Купа „Дейвис“ Лукас Катарина. Пламен Милушев бе близо до успеха срещу опитния италианец Рикардо Гедин, но допусна обрат до 3:6 7:5 6:4. Йоан Георгиев загуби с 2:6 1:6 от Калин Манда (Румъния), а Венци Иванов отпадна с 1:6 2:6 срещу състезаващия се за САЩ Васил Кирков.

Габриел Донев и Пламен Милушев се класираха за полуфиналите на двойки на турнира в Санта Марина, след като се наложиха над Мартин Димитров и Златан Палазов. В последното препятствие преди финала ще играе и Александър Донски. Той и Васил Кирков победиха румънците Калин Манда и Владислав Мелник с 6:3 7:6(5).

Турнирът за мъже „Санта Марина Къп“ е поредното международно състезание от богатия календар на Тенис център „Санта Марина“. По-късно тази година тук ще се проведат още два турнира от календара на Международната федерация по тенис (ITF) – за юноши и девойки до 18 години и за жени с награден фонд също 15 000 долара. Комплексът е домакин и на редица държавни турнири от календара на Българската федерация по тенис (БФТ), детски, любителски и други състезания.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини