Григор: Опитах всичко, но не ми достигна малко късмет



09-05-2018 09:05 | Николай Драганов

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

 

Седмица преди 27-ия си рожден ден Григор Димитров напусна по-бързо от желаното „Мастърс“ турнира в Мадрид след драматично поражение от Милош Раонич със 7:5, 3:6, 6:3. Хасковлията бе подкрепян мощно и докрай от близо 700 българи с национални трибагреници, живеещи в Испанската столица и околията, на които след мача благодари и раздаде автографи. 


По време турнира с Гришо беше фитнес-треньора му Себастиен Дюран, а Дани Валверду не се появи. Четвъртият в света Димитров беше любезен да поговори с кореспондентката на Tennis24.bg и още няколко журналисти след 2-часовия двубой.


- Как се посреща сервис със скорост 229 км в час?

- Сложно е, но е част от играта. Фокусираш се в различни неща по време на мача, а срещу него знам, че трябва да се концентрирам в сервиса и ретура. Но колкото и добре да подавах и да се стараех днес, не ми достигна шанс в някои от геймовете.


- Изигра много добър втори сет, в третия също вървеше така и изведнъж в последните два гейма нещо стана... А двата му пробива дойдоха с твои двойни грешки.

- Тежък мач срещу качествен опонент, направих каквото можах. Не си използвах шанса за пробив в началото на третия сет, изпуснах няколко удара, той подаваше добре. Какво можех да направя в края - на точка за пробив и после на мое предимство нацели линиите. Никога не сме имали лесни мачове, но да - тази вечер Милош си заслужи победата. 


Опитах да посрещам, когато бе възможно, но всичко му вървеше – точки за пробив, удари по линиите, първи и втори сервис... опитах всичко, но не бе достатъчно. Като цяло играх добре, но нямаше много тенис, нямахме големи разигравания, не можах да вляза в такива, да раздвижа играта, да създам атака. Всичко бе малко наопаки. Когато играя срещу такива състезатели, особено при условия като в Мадрид, топката отскача малко повече, понякога и при втория сервис, щеше да ме прескочи няколко пъти. Сложно е, но това е положението. 


- Имаше ли някаква промяна, когато към средата на първия сет закриха корта с покрива?

 - Със сигурност му помага повече на него, но няма как да контролирам времето. Имах чувството, че не играх самата игра, а трябваше да се боря срещу сервиса или някой удар на изненадващо място, да съм нащрек постоянно. Накрая на важните точки Милош рискува. А дори не трябваше да стигаме до трети сет – в първия можех да спечеля разигравания и да го затворя, но вече няма как да върнем мача...


- Жребият беше коварен, истински капан...

 - Да, абсолютно, но не мога да си позволя да падам духом... понякога ти липсва късмет. Трябва да продължавам, да тренирам, имам няколко дни до следващия мач. Контролирам, което мога, не всичко. Искам да съм позитивен, исках да играя повече тук, имам чуството, че дори не играх мач днес – само сервис и ретур, липсвах ми разигравания, втори сервис...


- Дани Валверду не е с теб тук?

 - Да, ще дойде в края на седмицата. Иначе всичко с тима е наред, останалите са тук, работим, днес сме нещастни, но трябва да преглътнем и да вървим напред. Искам да наваксам в Рим и да бъда много силен в Париж. Готов съм да скоча на корта за нова тренировка утре сутрин. Това е добър знак, но ще видим, още не сме решили програмата. В Европа всичко е близо, за час-два си и вкъщи. 

 

СНИМКА: ДАНИЕЛ КАСАС, TENNIS24.BG

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини