Джокович пречупи Нишикори на старта в Мадрид



07-05-2018 19:24 | Tennis24.bg

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

Двукратният шампион от "Мастърс" турнира в Мадрид Новак Джокович стартира с важна победа тазгодишното си участие в надпреварата.


Ноле се наложи със 7:5, 6:4 над Кей Нишикори в гвоздея на първия кръг в испанската столица. Само преди седмици Нишикори се представи блестящо на турнира в Монте Карло, където достигна до финал. 


Сърбинът пък все още търси себе си през 2018-та година, а победата над отличен съперник като японеца със сигурност ще се отрази добре на увереността му.


Мачът не започна добре за Ноле, който още в първия гейм трябваше да спасява две точки за пробив. Сърбинът се справи, но в петия гейм беше пробит на 0. За щастие на феновете му, още в следващия гейм Джокович върва пробива и изравни. 


Драмата продължи и в следващия гейм Ноле спаси две точки за пробив, при 5:4 в негова полза пропусна два брейкбола с цената на сетбол. Това обаче не се повтори при 6:5, когато Ноле успя да пробие за втори път в мача и да вземе сета.


Двамата сервираха по-добре през втората част, решен от един пробив в края на мача. При резултат 5:4 в полза на Джокович, сърбинът се закачи за подаването на съперника и след няколко равенства стигна до брейкбол с цената на мачбол, който беше реализиран.


В следващия кръг Ноле ще се изправи срещу Данийл Медведев или Кайл Едмънд. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини