Бивш №3 в света е първият съперник на Григор в Мадрид



07-05-2018 17:02 | Tennis24.bg

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

 

Григор Димитров ще се изправи срещу Милош Раонич в първия си двубой на "Мастърс" турнира на червени кортове в Мадрид. 
Бившият №3 Раонич в света спечели двубоя си от първи кръг срещу Николас Кикер с 6:3, 6:2 за 1 час и 14 минути игра. 


Канадецът е на 27 години и в края на 2016-та година достигна до №3 в света, но редица контузии непрекъснато слагат спирачки на кариерата му, като в момента той се намира под №24 в ранглистата.

 

"Ще бъде важно кой взима инициативата и диктува точките. Григор е тежък съперник, ще се опитам да направя нещо", каза Раонич относно предстоящия мач.


Сблъсъкът в Мадрид ще бъде общо пети между Димитров и Раонич, като българин води с 3:1 победи. Българинът има и една победа в Пекин в мач, в който Раонич не се появи на корта. За последно двамата играха през 2017-та година на полуфинал в Бризбън. Никога досега те не са играли на клей, а единственият успех на Раонич е при първата им среща през 2011 година. 

 

През този сезон Раонич има 9 победи и 5 загуби, като за последно игра в Монте Карло, където не излезе за двубоя си от трети кръг срещу Марин Чилич заради поредна травма. Канадецът обаче се представи силно в Индиън Уелс и Маями, като достигна съответно полуфинал и четвъртфинал, загубени и в двата случая от намиращия се във великолепна форма Хуан Мартин дел Потро.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини