Григор и Рафа се сбориха преди турнира в Мадрид (снимки)



06-05-2018 16:49 | Tennis24.bg

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

 

Григор Димитров проведе сериозна двучасова тренировка със световния №1 в мъжкия тенис Рафаел Надал при огромен зрителски интерес.

 

Рафа бе с екип от петима души, сред които и настоящият му треньор Карлос Моя, а тренировката наблюдаваха над 500 души в Мадрид.

 

Компания на Григор правеше фитнес-треньора му Себастиен Дюран. На съседния корт пък за първия си мач в испанската столица по същото време загряваше Мария Шарапова.  

 

Рафа и Гришо поиграха доста интересен втори час, пробвайки силните си страни, което бе наслада за публиката. Българинът упя да затрудни с някои удари испанеца, който на моменти показа яд, но и не остана длъжен.

 

По-късно третият поставен в схемата Григор Димитров имаше специална среща с медиите, отразяващи турнира, сред които и Tennis24.bg.   

 

„Дойдох малко по-рано, обичам този турнир и малко по-бързите му кортове, имам хубави спомени. Здрав съм, всичко връща нормалността си, искам да продължавам да играя добре и печеля мачове на червено“, заяви Димитров.

 

Григор бе помолен да разкаже за какви поуки си е взел от тренировката с Надал:

„Хубаво е да имаш подобен шанс, тренирали сме и сме играли много, но гледам предимно своята страна на корта. Винаги съм адмирирал Рафа, той е велик на клей, знае откъде и как ще дойде топката, на което се наслаждавам и аз“, коментира още Гришо.

 

„Страхотно е да имаш такава летва, за да видиш къде си и как да се подобряваш. Левичар е, трудно се учиш. Знаеш какво да очакваш, но той продължава и продължава, понякога просто няма как да с противопоставиш...“, призна българинът, като с усмивка заяви, че няма да разкрие слабите страни на Рафа.

 

Кореспондетката на Tennis24.bg прояви интерес дали треньорът Дани Валверду ще води мачовете в турнира и по-уверен ли се чувства Григор, залагайки на повече на бекхенд слайс, вмсто на прекрасния си форхенд?

 

„Да, Дани ще дойде скоро за мачовете. На червено е малко по-различно, хубаво е да използваш силните си страни. На клей има няколко важни неща, най-вече добър сервис и ретури, макар че това важи за всички настилки. На тежките точки е хубаво да разчиташ на силните си оръжия, срещу когото и да е, така че опитвам да го правя. Нивото, на което играем, изисква 100 % концентрация и раздаване в мача“, отговори той.

 

„Подготвяш се, излизаш на корта, раздаваш се на 100% и да става което трябва. Влизам изключително позитивен във всеки турнир, влагайки много, а ако загубиш рано, най-готиното е ,че всяка седмица има турнири“, добави Димитров. 

 

Българинът разкри и какво обича да прави между тренировки и мачове: „Обичам да се разхождам из улиците, Мадрид е чудесен град, да си хапвам неща, които ми харесват, да не мисля за диети... просто да се отпусна и настроя за работата“.   

 

 


ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини