Григор стартира с Раонич или квалификант в Мадрид



04-05-2018 19:34 | Николай Драганов

Първата ракета на България Григор Димитров ще стартира участието си на "Мастърс" турнира в Мадрид с двубой срещу Милош Раонич или квалификант. 


При победа българинът ще срещне един измежду Тенис Сандгрен, Данис Шаповалов, Беноа Пер и Лука Пуй в трети кръг. 


Григор Димитров попадна в долната половина на схемата, водач на която е Александър Зверев. Това означава, че Гришо и германецът могат да се срещнат на полуфиналите. Преди това на четвъртфиналите най-високо ранкираният играч, който е потенциален съперник на Димитров, е Давид Гофен. Белгиецът обаче ще може да срещне преди това Новак Джокович. 

 

Ноле обаче ще има тежка задача още на самия старт, където го очаква Кей Нишикори. Японецът имаше проблеми през този сезон, но се завърна и игра финал в Монте Карло. 


Водач на схемата е Рафаел Надал, който очаква във втори кръг Гаел Монфис или квалификант. Още на четвъртфиналите Рафа може да се срещне срещу Доминик Тийм - единственият играч, който през миналата година го победи на клей.

 

На полуфиналите потенциални съперници на Матадора са Хуан Мартин дел Потро, Кевин Андерсън, Томаш Бердих, Ришах Гаске, Роберто Баутиста Агут и други. 

Вторият поставен Саша Зверев очаква във втори кръг финалистът от Барселона Стефанос Циципас или квалификант, а след това е възможен мач срещу специалистите на тази настилка Фернандо Вердаско и Фабио Фонини, както и други опасни играчи като Паоло Лоренци и Леонардо Майер. 

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини