Джокович разкри какъв е големият му проблем



02-05-2018 16:48 | Станко Димов

Лошите резултати в последните месеци и поредицата загуби са се отразили лошо на самочувствието на Новак Джокович. Това призна сърбинът на пресконференция в сряда. Бившият №1 в света увери, че полага всички усилия, за да се върне час по-скоро на победния път.

„Винаги съм вярвал в себе си и това е една от причините, заради които успях да сбъдна детските си мечти. Но точно в този момент увереността ми не е особено висока“, каза Джокович пред репортери в Белград.

„Това не е изненада, като се има предвид резултатите ми в последно време. Всичко, което мога да направя е да се стремя усилено да се завърна на познатото ниво“.

Спадът в играта на Джокович дойде след триумфа на „Ролан Гарос“ през 2016-а година, с който той направи Кариерен голям шлем. Миналата година на Уимбълдън Джокович се отказа на четвъртфиналите срещу Томаш Бердих, като причината беше контузия в лакътя. В резултат на травмата сърбинът не се появи на корта до края на сезона.

Тази година Джокович записа три победи на Australian Open, след което беше спрян на осминафиналите от Хьон Чун. Последва нов престой в лазарета, този път заради операция на лакътя.

След завръщането си на корта Джокович записа ранни отпадания в Индиън Уелс, Маями, Монте Карло и миналата седмица в Барселона.

„Това беше моето решение, защото тенисът ми липсваше страшно много, но не бях готов да се конкурирам на високо ниво. След всичко, през което преминах през последната година трябва да намаля очакванията си, но мотивацията и амбицията ми остават непроменени“, каза Ноле.

„След Australian Open не бях сигурен дали трябва да се подложа на операция на лакътя или не. Не желаех да се оперирам, но осъзнах, че това е най-доброто решение в дългосрочен план. Последните резултати на корта не са такива, с каквито съм свикнал, но сега просто трябва да продължа да работя. Имал съм няколко сходни ситуации в миналото, нo те не бяха чак такова предизвикателство като сега. Трябва да приема, че това е част от учебния процес“.

Джокович коментира и информациите в местната преса от последните дни, че основната причина за слабите му резултати е строгата диета, която спазва тенисистът.

„Не искам да изпадам в обяснения, защото в последните години хората изкривяваха фактите многократно. Всичко, което ще кажа е, че аз най-добре знам какво е добре за мен като спортист и човек. Не ми се отразяват хорските приказки, но понякога те се отразяват на близките ми“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини