ESPN: Димитров е сред играчите, които могат да победят Надал на клей



01-05-2018 08:55 | Николай Драганов

"Кой ще победи Надал на клей през тази година? Краткият отговор: никой. По-дългият отговор: всичко се случва. Помните ли 2009-та година? Робин Сьодерлинг се падна на Надал на "Ролан Гарос". Със сигурност, Надал имаше проблеми с колената. Но той се появи, хвана ракетата, намираше се в отлична серия от 31 победи на "Ролан Гарос", на която беше сложен край".


С тези думи започва анализ на ESPN, посветен на Рафаел Надал и потенциалните възможности Краля на клея да допусне поражение на любимата си настилка през 2018-та година. През миналата година единственият човек, който успя да нанесе загуба на Рафа, беше Доминик Тийм. В материала анализатора Питър Бодо прави преглед на играчите, които счита, че имат поне малък шанс, а сред тях е поставен и Григор Димитров.


"Феновете обичат експлозивния буен бекхенд с една ръка на Димитров. Но един коментатор каза през миналата седмица: Никой десничар, който изпълнява бекхенд с една ръка, няма да победи Надал на червения клей". Димитров, световният №5, е невероятен стрелец, така че не можете да го отпишете. Но неговата игра не е достатъчно голяма, за да обезличи Надал. Освен това Димитров има проблеми с търпението - както показва и статистиката му на клей", пише ESPN.


Анализаторите отчитат, че Димитров все пак има една победа над Надал, която обаче не е на клей. До този момент Гришо и Надал са се срещали 12 пъти, като Рафа води с 11:1 победи. Единственият успех на българина беше през 2016-та година на твърдите кортове в Пекин, когато нашето момче се наложи с 6:2, 6:4. За последно двамата се срещнаха преди две седмици в Монте Карло на полуфиналите, когато Надал спечели в два сета. 

На първо място, макар и без да ги подреждат с номера, от ESPN поставят Александър Зверев. В списъка са още Марин Чилич, Хуан Мартин дел Потро, Доминик Тийм, Джон Иснър, Фабио Фонини и Хьон Чун. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини