Григор Димитров остава №5 в света



30-04-2018 08:30 | Николай Драганов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров запазва 5-тата си позиция в световната ранглиста и през новата седмица. Българинът разполага с актив от 4,950 точки и изостава с 35 на четвъртия в света Марин Чилич. 


Гришо имаше шанс да се изкачи с едно място до №4 при още една победа на турнира в Барселона, но за съжаление бе спрян на четвъртфиналите от Пабло Карень Буста. 


Промени няма като цяло в топ 10 при мъжете. №1 остава Рафаел Надал, който успя да защити точките си от миналата година в Барселона, печелейки трофея за 11-ти път и така испанецът води със 100 точки на втория Роджър Федерер. Трети е Александър Зверев, а освен Гришо и Чилич Топ 10 допълват Хуан Мартин дел Потро, Доминик Тийм, Кевин Андерсън, Джон Иснър и Давид Гофен. 


Най-големият скок в ранглистата прави италианецът Марко Чеккинато, който тръгна от квалификациите, но спечели титлата на турнира в Будапеща. Италианецът се изкачва с 33 места до №59 в света.  Сензацията на турнира в Барселона Стефанос Циципас регистрира рекордно за себе си позиция, като след изкачване с 19 позиции вече е №44 в света. 


При жените голям скок от 22 места прави първата ракета на България Виктория Томова, която вече е №143 в света. Втора е Елица Костова под №189, а с 6 позиции до №196 се изкачва Сесил Каратанчева. 


Промени няма в челото и при жените, където №1 остава Симона Халеп, следвана от Каролине Вожняцки, Гарбине Мугуруса, Елина Свитолина и Йелена Остапенко. Топ 10 допълват Каролина Плишикова, Каролин Гарсия, Винъс Уилямс, Слоун Стивънс и Петра Квитова. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини