Словак спря победната серия на Григор Димитров



09-03-2011 15:36 | Николай Драгиев

Словакът Карол Бек (№133) прекъсна победната серия на Григор Димитров. Бек отстрани поставения под номер 1 на турнира в Сараево Димитров след 7:6(3), 6:4 още в първи кръг на надпреварата.

 

Димитров, който в неделя грабна титлата на турнир от същата категория "Чалънджър" в Шербург, изглеждаше уморен и не особено концентриран срещу Бек. Той не успя да се приспособи и към доста бързата настилка в Сараево и опитният, 28-годишен Бек, се възползва по най-добрия начин.

 

Това е пета загуба през сезона на Гришо, чийто следващ турнир най-вероятно ще бъде в Маями.

 

Григор не стартира по особено добър начин двубоя и Бек имаше точка за пробив още в първия му сервис гейм. Димитров имаше проблеми в повечето си геймове, но въпреки това успя да стигне до тайбрек. При 6:5 за Бек, българинът дори спаси сетбол в полза на словака.

 

В последвалия тайбрек Бек стартира с ранен минипробив. Той задържа преднината си и с втората си точка след сервис на българина, затвори със 7:3. 

 

С началото на втория сет Димитров опита да промени тактиката си и излизаше по-често на мрежата. И това не му помогна, тъй като Бек проби и лесно поведе с 3:1. Словакът сервираше доста добре и като цяло не бе затрудняван от ретурите на Гришо.

 

Двамата си размениха по още един пробив до края на срещата, но Бек, който също игра полуфинал в Шербург, в крайна сметка показа устойчивост и приключи мача в своя полза - 6:4. Гришо можеше да пробие за 5:5, но в дълго разиграване не издържа и с поредната грешка от бекхенд, помогна на съперника.

 

От Сараево Димитров ще си тръгне без точки за ранглистата, където се намира на 71-о място.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини