Рафа Надал надви Федерер в благотворително шоу в Орегон (видео)



09-03-2011 10:35 | Станко Димов

Рафаел Надал победи Роджър Федерер със 7:5 гейма в демонстративен мач от така наречения "NIKE Clash of the Champions." Събитието се състоя в Университета в Орегон, Калифорния. Освен Рафа и Роджър, на корта за един сет се появиха Мария Шарапова и Виктория Азаренка.

 

СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО!

 

След мачовете на сингъл четирите тенис звезди изиграха и един сет на смесени двойки. С тези срещи официално бе открита и струващата 227 милиона долара зала "The Matthew Knight Arena".


"През годините с Рафа сме имали няколко страхотни демонстративни двубои. Играли сме на невероятни места по света. Тук определено се почувствахме специални", сподели Федерер. Той изрази и удивлението си начина, по който са били посрещнати от феновете в Орегон.


"Трудно е да опиша как се чувства човек чувайки шума, който феновете вдигат. Може би си мислите, че ние сме свикнали на това, но не е така", каза още носителят на 16 титли от Големия шлем.


Вторият мач в залата противопостави Виктория Азаренка и Мария Шарапова. Състезателката на Беларус се наложи с 5:4 (5:0 в тайбрека). Шоуто беше изгледано от 12 220 зрители, a в него участие взе и легендата Джон МакЕнроу.

 










Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини