Григор излиза за реванш срещу Малек Джазири



26-04-2018 09:08 | Николай Драганов

Първата ракета на България Григор Димитров има поне две причини да иска горещо победата в двубоя от трети кръг на турнира от сериите ATP 500 в Барселона срещу Малек Джазири. Мачът е втори по програма на централния корт и се очаква да започне около 13:30 часа българско време.


На първо място, това е обявеното от Гришо желание през този сезон да се представи по-добре по време на клей сезона спрямо миналата година. Димитров вече постигна тази цел що се отнася до турнира в Монте Карло, където преди 12 месеца отпадна още във втори кръг, а преди дни достигна до полуфиналите. В Барселона българинът може само да натрупа актив, тъй като не е играл тук от 2013-та година, но едва ли желанието му е да си тръгне само с една победа. 


Нещо повече - от три участия в каталунската столица, Гришо никога до този момент нямаше победа, така че определено има какво да доказва пред публиката в Каталуния, която по традиция включва и много българи. 


На второ място, българинът има какво да си връща на Малек Джазири. Двамата имат само един двубой помежду си до този момент - преди няколко месеца в Дубай, когато Джазири стигна до обрат и победи след 4:6, 7:5, 6:4.

 

Тунизиецът е на 34 години, не е печелил титла от ATP в кариерата си и като цяло не прави най-добрия си сезон. Всъщност повечето му участия през 2018-та година са в турнири от категория "Чалънджър", а победата над Димитров в първи кръг в Дубай е може би най-големият му успех през 2018-та.


Победителят от мача между Димитров и Джазири ще се изправи срещу Пабло Кареньо Буста или Адриан Манарино на четвъртфинал, а на полуфиналите потенциален съперник, ако не допусне изненади, изглежда Доминик Тийм. В другата част на схемата абсолютен фаворит изглежда Рафаел Надал. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини