МакНамара и Маю хвалят Григор



08-03-2011 12:45 | Николай Драгиев

Доста похвали за представянето си на турнира в Шербург получи Григор Димитров. Той бе поздравен за играта си както от финалиста Никола Маю, така и от още няколко силни френски състезатели. Към тях се включи и треньорът на Гришо Питър МакНамара.

 

На малкия турнир във френското градче отчитат, че надали ще имат възможност да наблюдават Димитров на техния турнир, тъй като класата му е много по-висока. "Той ще бъде велик играч. Има всичко, за да бъде на много високо ниво," коментира Никола Маю пред maville.com.

 

"Той бе по-добър от мен. Надигра ме тотално в първия сет. Втората част бе на много високо ниво, но в крайна смека загубих," допълни той.

 

"Димитров е като Роджър Федерер," направи сравнение друг френски състезател - Беноа Пер, който е 120-и в ранглистата.

 

"Димитров е много приятен за наблюдаване. Той е от играчите, които повишават нивото си на игра в най-важните моменти," описа българина и Едуард Роже-Васлен, който също е една от надеждите на френския тенис.

 

Доволен от представянето на своя възпитаник е и наставникът Питър МакНамара. "Той има всички шансове да достигне най-високо ниво. Това ще се случи, ако продължава да прогресира," смята той.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини