Григор остава №5 в света (ранглисти)



23-04-2018 08:51 | Николай Драганов

Първата ракета на България Григор Димитров запази петата си позиция в световната ранглиста и през тази седмица. Григор се представи отлично в Монте Карло, достигайки до полуфинал и натрупа актив спрямо миналия сезон, когато отпадна във втори кръг. 


Българинът разполага с актив от 4,950 точки и изостава само на 35 точки от четвъртия в ранглистата Марин Чилич. Хърватинът беше изместен с една позиция от Александър Зверев, който също игра полуфинал в Монте Карло и вече има 5,195 точки. 


Водач остава Рафаел Надал, който изпълни целта си да защити трофея си в Княжеството, ако иска да остане на върха. РАфа има 8,770 точки и води със 100 на втория Роджър Федерер. Топ 10 допълват Хуан Мартин дел Потро, Доминик Тийм, Кевин Андерсън, Джон Иснър и Давид Гофен.


Най-големият скок в топ 100 на ранглистата през тази седмица прави Кей Нишикори, който се изкачва с 14 позиции до №22 в света след като игра финал в Монте Карло. Най-големият спад пък е за миналогодишния финалист Алберт Рамос, който отпадна още на старта този сезон и се срива с 16 места до №40 в света.

РАНГЛИСТА АТП


Няма промени в Топ 10 при жените, където водач остава Симона Халеп, следвана от Каролине Вожняцки и Гарбине Мугуруса. 

 

Първа ракета на България остава Виктория Томова, която заема №165 в света, следвана от Елица Костова под №190. За отбелязване е скокът на Сесил Каратанчева, която се изкачва с цели 34 места до №202 в света и вече е трета ракета на България, изпреварвайки Цветана Пиронкова, която въпреки дългото си отсъствие заради раждането на детето ѝ е все още в ранглистата под №211.

РАНГЛИСТА WTA

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини