Григор за сблъсъка с Надал: Той е фаворитът, но…



20-04-2018 17:11 | Станко Димов

Григор Димитров се класира за полуфиналите на Мастърс 1000 турнира в Монте Карло за първи път в кариерата си. В събота българинът ще се изправи срещу шампиона от миналата година и световен №1 Рафаел Надал, като двубоят ще започне в 14:30 часа българско време. Испанецът води с 10-1 победи в преките двубои с Димитров.

„Със сигурност той е фаворитът. Да, той има страхотни показатели. Той е най-добрият тенисист на клей. Но това определено не ме обезкуражава. Това, което ме вълнува е да изляза на корта в събота и да покажа моята игра, само това“, коментира Димитров пред официалния сайт на АТП.

„Мисля, че една от грешките, които мога да допусна е да се концентрирам върху него (Надал). Винаги съм го казвал. Срещу когото и да играеш, трябва да се фокусираш върху собственото си представяне. В края на деня това е важното – да структурираш себе си и да играеш, да бъде креативен на корта“, каза още българинът.

Относно победата с 2:0 сета над Давид Гофен, Димитров сподели следното: „Мисля, че направих много от нещата по-добре, в сравнение с предишните дни. Започнах двубоя по-добре, началният ми удар работеше по-добре. Но след това, все пак това е клей корт и всичко може да се случи. Винаги трябва да си готов за битка. Тази настилка е много изискваща физически. Определено  мога да извлека много позитиви от днешния мач, това е всичко, което мога да кажа“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини