Григор на четвъртфинал след здрава битка и нов обрат



19-04-2018 15:43 | Николай Драганов

Григор Димитров записа втора трудна, но сладка победа на "Мастърс" турнира в Монте Карло. Първата ракета на България осъществи нов обрат - този път над №40 в света Филип Колшрайбер и в крайна сметка се класира на четвъртфинал след 4:6, 6:3, 6:4.


Това бе втора победа от два мача за Димитров над германеца, след като двамата се срещнаха преди година отново на клей и отново на "Мастърс" ниво, но в Мадрид. 

 

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Подобно на двубоя срещу Пиер-Юг Ербер във втори кръг, и днес Димитров влезе трудно в мача и допусна много грешки, които му костваха първия сет.

 

Втората част също започна много слабо и логично се стигна до нов пробив, трети в мача за Колшрайбер. От този момент нататък, притиснат до стената, Гришо показа най-доброто от себе си, спечели четири поредни гейма и се върна в мача, изравнявайки сетовете.


В третата част двамата показаха много равностойна игра и отличен тенис, но в крайна сметка българинът удари първи в седмия гейм, взе подаването на съперника и това се оказа достатъчно за крайния успех. 


На четвъртфиналите Григор Димитров ще се изправи срещу своя партньор на двойки в Монте Карло в лицето на Давид Гофен. По-рано днес белгиецът се наложи над Роберто Баутиста Агут.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини