Джокович сменил ракетата, новата му дала повече мощ



19-04-2018 09:41 | Николай Драганов

Новак Джокович е променил своята ракета наскоро. Това разкри самият сърбин след победата над Борна Чорич във втори кръг на "Мастърс" турнира в Монте Карло. 


"Смених ракетата по-рано през този сезон. Направих някои малки промени, които всъщност в нашия свят са много значителни. Агаси и Щепанек, които работеха с мен по това време, счетоха това за добра идея в дългосрочен план. Чувствах се по-комфортно с ракетата, когато времето минаваше", коментира Ноле.


Новата ракета му е дала повече мощ и ъгъл при сервисите. Сърбинът заяви, че е наясно с времето, което ще му необходимо да свикне с промяната. Той сравни ситуацията с опита, който натрупа Роджър Федерер преди четири години.


"Очевидно това отнема известно време. Мисля, че Роджър преди няколко години смени ракетата и му отне време, няколко месеца, за да свикне с новата", каза сърбинът. Ноле демонстрира увереност в своите възможности.


"Нямаше да стоя тук пред вас и да се състезавам в турнира, ако не вярвах, че мога да спечеля титли от Шлема и да се върна като №1. Вече съм бил там и това ми дава вяра, че мога да го направя отново. Просто се надявам да бъда здрав, това е най-важното. Знам, че когато съм здрав и без сериозни травми, които да ме притесняват докато играя и тренирам, мога да достигна желаното ниво", каза той.


В следващия кръг Ноле ще има сериозно изпитание в лицето на Доминик Тийм - един от най-силните играчи на клей през миналия сезон.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини