Григор Димитров: Щастлив съм, че имах такъв мач



18-04-2018 11:21 | Станко Димов

Григор Димитров изигра труден първи двубой на клей за сезона. Във вторник Спортист №1 на България за миналата година се наложи с 3:6, 6:2, 6:4 над Пиер-Юг Ербер в среща от втория кръг на Мастърс 1000 турнира в Монте Карло.

„Не  е лесно да играеш първия си мач на клей, при това срещу състезател, който вече има няколко двубоя на тази настилка. След първия сет започнах да играя по-добре, станах по-постоянен в ударите си, движението ми се подобри. Чувствах се комфортно на корта“, коментира българинът пред Tennis TV.

„Той е агресивен състезател, излиза често на мрежата. Понякога не знаеш какво ще направи и може да те изненада в някои ситуации. Това обаче е добре, щастлив съм, че имах такъв мач. Независимо срещу кого играя в следващия кръг, ще съм в по-добър ритъм. Това ще ми даде предимство, което ще ми помогне да мина през подобен двубой“.

Съперникът на Димитров в следващия етап ще стане известен в сряда от двубоя между Филип Колшрайбер и Алберт Рамос-Виньолас, финалист в турнира от миналата година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини