Григор Димитров обърна французин на старта



17-04-2018 19:16 | Николай Драганов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се възстанови от трудно начало на мача и в крайна сметка стигна до обрат срещу №82 в ранглистата Пиер-Юг Ербер от Франция след 3:6, 6:2, 6:4 в отделните части.

 

Димитров допусна куп грешки в първата част, но постепенно намери играта си, за да постигне първа победа на клей на сигнъл през 2018-та година. 

 

В трети кръг Григор Димитров ще се изправи срещу победителя от мача между Филип Колшрайбер и миналогодишния финалист в турнира Алберт Рамос-Виньолас. 

 

Първият сет започна добре за Гришо със стабилен гейм, но началото се оказа единственото хубаво в тази част. Още в третия гейм първият сервис на Димитров изчезна, той допусна две двойни грешки, като с втората даде точка за пробив на съперника, реализирана от него след форхенд в аут на българина. Двамата размениха по два гейма, но при 3:5 Гришо изигра нов катастрофален гейм и след куп грешки предаде сета на Ербер - 3:6.


В третия гейм на втория сет Гришо притисна французина и първо стигна до 15:30 в подаването му, но Ербер изравни, а после и до две точки за пробив. Във всички напрегнати ситуации обаче французинът показа здрави нерви и майсторство и в крайна сметка взе подаването си. При 2:2 българинът се добра до две последователни точки за пробив и подпомогнат от втория сервис на съперника успя още от първия шанс да реализира първия си пробив в мача. Вдъхновен от това развитие Гришо се успокои и разигра, което му позволи в седмия гейм да стигне до нов пробив, а минути по-късно с гейм на 0 резултатът в сетовете беше изравнен - 6:2. 


В началото на третия сет двамата размениха по два гейма, в петия Гришо започна с два невероятни минаващи удара за 0:30 в подаването на Ербер. Французинът успя да изравни, а след това спаси и точка за пробив при 30:40. След няколко равенства и предимства за Пиер-Юг, Гришо се добра до нова точка за пробив и този път принуди съперника да сгреши, повеждайки с 3:2. Сервирайки за затвърждаване, Димитров изигра най-слабия си гейм от много време насам, изгуби първия си сервис, допусна двойна грешка, а на точката за пробив изпрати топката в аут. 


За щастие Гришо бързо преживя разочарованието, стигна до нови две точки да пробив още в следващия гейм и от втората бе точен. Този път пробивът беше затвърден сравнително лесно, а малко по-късно с гейм на нула мачът отиде на сметката на българина - 6:3 и 2:1 сета. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини