Гришо: Целта ми е да постигна повече от миналата година



16-04-2018 09:31 | Николай Драганов

Григор Димитров имаше по-лош старт на сезон 2018 спрямо този 12 месеца по-рано, но все още пред Гришо има достатъчно време и възможности да покаже онова, което го изкачи до №3 в края на миналия сезон. 


Българинът не впечатли по време на сезона на клей през 2017-та и това му дава възможност да надгради, а началото ще бъде поставено в Монте Карло - на "Мастърс" турнира, който за Гришо се явява "домашен".

 
"Това е първият "Мастърс" на клей, различно местоположение, наслаждаваме се на гледката, а аз се чувствам добре да бъда у дома. Отпаднах в Маями рано, така че имах възможност да се прибера тук, да намеря малко време за себе си и да се подготвя на кортовете, на които ще играем тази седмица", коментира Гришо.


"На тази настилка може да се случи всичко, макар тя все пак да помага на тези, които могат да се движат добре. За мен винаги е било интересно да играя на клей, нека започнем и да видим какво ще се случи. Надявам се да стигна напред", пожела си българинът.


Запитан относно натоварената си програма в сезона на червени кортове, Гришо призна, че не си поставя успехите на тази настилка като специална цел, но със сигурност иска да се представи по-добре от миналата година. "В същото време, аз съм отраснал на тази настилка и искам да се представя добре на всеки турнир, в който играя. Мисля, че тялото ми е в добро състояние, търся начин да се движа добре, за съжаление понякога не намирам начин да спечеля оспорваните мачове на тази настилка. Това е цел №1", каза той.


Относно приспособяването към тази настилка Гришо подчерта, че първите дни са много важни. "Много е важно да свикнеш с движенията, да избягваш контузиите, трябва да си готов да се хлъзгаш повече. Останалото е общо взето същото - макар да ти трябва малко по-различен план за играта, в крайна сметка трябва да удряш топката, това е", добави той.


Запитан какво обича и какво не харесва най-много в клея Димитров посочи, че обича приплъзването по корта, което настилката позволява. "Най-негативно е за обувките", пошегува се българинът. 


По повод предстоящия ден на майката в края на май, Гришо беше помолен да каже нещо към всички майки по света. "Семейството ми винаги е било най-важното нещо за мен, но специално майка ми е човекът, който ми даде първата ракета. И ето къде съм днес. Знам какво е майка ти да бъде до теб, по всяко време. Но никога не приемайте това за даденост и оценявайте майките си", завърши Димитров пред сайта на ATP. 


Преди това Гришо коментира очакванията си и на официална пресконференция. "Понякога ти трябват един или два мача, за да влезеш в турнира и след това, изведнъж, правиш най-добрия си мач. Понякога пък играеш два - три слаби двубоя и те обръщат не само турнира, но и целия сезон. Изпитвал съм това", каза Гришо. 


"Миналата година преди Синсинати нямах една добра тренировка. Не можех да вкарам топката в корта. И следващото нещо, което знам, е че спечелих трофея, което беше пълна лудост за мен. Изобщо не го очаквах, така че бих искал да подхождам така към нещата", каза Григор относно първия си "Мастърс" трофей.


"Опитвам се да приемам нещата такива, каквито са. Приключих малко рано сезона на хард, но това ми даде шанс да почина малко и да възстановя тялото си, за да започна свеж. Досега през сезона правя правилните неща и единственото, което мога да сторя, е да изляза и да се състезавам. Това е приоритет №1 за мен в момента - просто да натрупам много мачове, да се движа на клея колкото мога по-добре", каза Димитров.


"Всички играят много добър тенис. Не само топ играчите, но всеки може да е потенциален шампион в почти всеки турнир", добави той. 

 

В понеделник Гришо ще излезе за първия си официален мач в Монте Карло - двубоят на двойки заедно с Давид Гофен. Също в понеделник Димитров ще научи и първия си съперник на сингъл. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини