Тодор Енев: С Григор и Адриан Андреев ще сме много силни



14-04-2018 09:47 | Tennis24.bg

„За да участва на Олимпийските игри в Токио, Григор Димитров трябва да играе за Купа Дейвис, дано догодина го направи“, обяви бившата ни първа ракета Тодор Енев. Той изяви желание да остане капитан на България за Купа Дейвис.

36-годишният пловдивчанин обяви пред „Тема Спорт“, че намира своите грешки за загубата от Монако с 1:2 в директния сблъсък за изкачване във втора група на зона Европа-Африка.

„За съжаление за втора поредна година не успяхме да се върнем в горната група. Трябва да се отчете обаче, че съперникът ни бе много силен. Двойката им игра отлично. Нашият шанс бе на сингъл, но не успяхме. Разбира се, намирам и своята вина за случилото се. Предстои ръководството на федерацията да реши какво ще правим, но моето желание е да продължа да водя отбора и догодина“, заяви Енев.

Бившата първа ракета на България, който е достигал до №252 в света и е рекордьор на страната ни по мачове за Купа Дейвис, изрази надежда, че догодина в тима ще се завърне Григор Димитров. Освен това капитанът посочи Адриан Андреев за следващата голяма фигура в националния отбор.

„За да участва на Игрите в Токио, Гришо трябва да играе за Купа Дейвис. Иначе няма как да вземе квота. Затова се надявам, че той ще се върне при нас догодина. Освен това Адриан ще навърши през 2019-а 18 години. Той вече навлиза при мъжете и го чака бляскаво бъдеще. С тях двамата отборът ни ще бъде наистина много силен и съм сигурен, че ще се изкачим нагоре. Трябва да видим и какви ще са промените в регламента, които се обсъждат от международната федерация“, каза още Тодор Енев.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини