Григор Димитров с първа титла за сезона (видео)



06-03-2011 16:36 | Николай Драгиев

Григор Димитров спечели своята най-престижна титла в кариерата. Българинът се поздрави с четвърти трофей в турнирите от категорията "Чалънджър", след като победи в Шербург (Франция) Никола Маю с 6:2, 7:6(4). С първото си отличие за сезона Димитров ще се придвижи съвсем близо до топ 70.

 

С успеха си над Никола Маю Гришо взе своеобразен реванш от французина за загубата си от него във финала на турнир в Орлеан в края на 2010. От началото на настоящата година Григор вече има 13 победи и четири загуби.

 

От следващата седмица Димитров ще играе в Сараево на надпревара с награден фонд от 30 хиляди евро. Негов съперник в първи кръг ще бъде Карол Бек, който игра полуфинал в Шербург.

 

Поставеният под номер 1 в схемата Димитров изигра великолепен първи сет срещу Маю. Само за 25 минути българинът се разправи с него като го проби два пъти за 6:2.

 

Вторият сет бе фестивал на пробивите и продължи повече от час. Маю на два пъти взимаше аванс, но и в двата случая Димитров на свой ред пробиваше. Осмият гейм при 4:3 за Григор бе особено оспорван, но Маю все пак си взе подаването и не даде шанс на българина да сервира за мача.

 

При 6:5 в своя полза Димитров стигна до пет последователни мачбола, но ги пропусна. Все пак Гришо не се изнерви от това и убедително дръпна в тайбрека с 4:1 точки. В крайна сметка след час 50 минути игра талант №1 на България затвори мача със 7:4 точки.

В кариерата си Димитров има вече четири титла от серията "Чалънджър" и шест от "Фючърс".




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини