Рафаел Надал се завръща на корта в петък



05-04-2018 17:06 | Станко Димов

В понеделник Рафаел Надал се завърна на първото място в ранглистата, а в петък ще се завърне и на корта за първи път от Откритото първенство на Австралия насам. Матадора ще играе за родината си Испания в четвъртфиналния двубой срещу Германия от Световната група за Купа „Дейвис“.

Надал ще играе във втория мач на сингъл, а негов съперник ще бъде Филип Колшрайбер. Испания приема Германия на червени кортове във Валенсия в опит да се класира за полуфиналите за първи път от 2012-а година насам.

Попитан колко близо е до 100%-ата си форма, Надал отговори по този начин: „Не бях добър по математика в училище, така че не мога да ви отговоря в проценти. Тук съм, за да играя. Искам да се представя възможно най-добре“.  

„От самото начало идеята ми беше да играя тук, но в същото време трябваше да се отнеса с необходимия респект към травмата ми. Капитанът на отбора вярва, че съм готов. Аз също го вярвам“, добави Надал.

В първия двубой на единично сили ще премерят Давид Ферер, който е роден и израснал във Валенсия, и първата ракета на Германия Александър Зверев.

Представянето на младия Зверев в турнира не е постоянно. Неговият баланс е 3-3 победи. Същото далеч не може да се каже за Ферер, който за родината си има 27 победи и 4 загуби.

Контузия в лявата ръка извади от сметките в последния момент Пабло Кареньо Буста, чието място беше заето от опитният Марк Лопес, който е специалист в играта на двойки. В състава на домакините е и друг опитен тенисист – Фелисиано Лопес.

В мачовете между двете страни Германия води с 10-6 победи, но Испания се поздрави с успеха в 3 от последните 4 дуела.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини