Тийм ще бъде най-голямата заплаха за Надал



03-04-2018 16:59 | Станко Димов

Доминик Тийм е тенисистът, който може да създаде най-много проблеми на Рафаел Надал в сезона на клей. Това мнение изрази бившата тенисистка Анабел Крофт, която в момента е коментатор и анализатор на „Скай Спорт“.

„Всички очакваме завръщането на Рафаел Надал. Наистина се надяваме, че проблемите в бедрото са отшумели“, каза Крофт.

Надал е изиграл едва 5 двубоя от началото на годината, но въпреки това в понеделник се върна на върха на ранглистата, след като Роджър Федерер не успя да защити точките в Индиън Уелс и Маями, които спечели преди 12 месеца. За Рафа обаче няма да бъде никак лесно да остане на върха, тъй като в турнирите на клей има да защитава близо 5000 точки.

„Доминик Тийм се чувства много добре в тази част от годината, това е неговият момент и той има реален шанс да натисне газта и да изведе играта си до ново, по-високо ниво“, смята Крофт.

Именно Тийм беше единственият, който успя да победи Надал на клей миналата година. Австриецът го стори на четвъртфиналите в Рим, но няколко дни по-късно беше прегазен от Рафа на полуфиналите на „Ролан Гарос“.

Припомняме, че за втора поредна година Роджър Федерер ще пропусне всички турнири на червено. Извън сметките е и друг бивш №1 в света Анди Мъри, който се очаква да се завърне за двубоите на трева.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини