Джокович и Агаси се разделиха



31-03-2018 10:56 | Николай Драганов

Бившият №1 в света Новак Джокович и американската тенис легенда Андре Агаси няма повече да работят заедно, съобщава ESPN Tennis. Двамата приключват съвместната си работа след само една година заедно, припомня изданието.


Агаси влезе в щаба на Джокович преди миналогодишното издание на "Ролан Гарос" и трябваше да помогне на сърбина да си върне поизгубената мотивация след спечелването именно на трофея от Откритото първенство на Франция.


Но през 2017-та година Ноле спечели само две титли и не достигна по-далеч от четвъртфинал в турнирите от Шлема. Под ръководството на Агаси сърбинът на практика спечели само една титла в - Ийстборн през юли. Според ESPN двамата твърде често са били на различни позиции относно развитието на Ноле.


"Имах единствено най-добри намерения да помогна на Ноле. Но твърде често се съгласявахме, че не сме съгласни един с друг. Желая му всичко най-добро занапред", коментира пред ESPN Андре Агаси.


В момента Ноле се намира в серия от три поредни загуби, а следващата надпревара, в която ще опита да сложи край на негативната серия, е "домашният" му турнир в Монте Карло, където той се намира и в момента. ESPN не съобщава кой ще замени Агаси в щаба на Ноле и уточнява, че в обозримо бъдеще той ще работи единствено с Радек Щепанек, който е част от щаба и в момента. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини