Едберг: Талантът не е достатъчен, за да бъдеш като Федерер



30-03-2018 11:02 | Николай Драганов

Талантът не е достатъчен, за да постигнеш успехите на Роджър Федерер - това мнение изрази шесткратният шампион от Големия шлем Стефан Едберг. Шведът работи с Маестрото в периода от 2013-та до 2015-та година, а след него е преценил, че не иска да работи с други играчи.


"Да си благословен с уникален талант не е достатъчно, за да печелиш на 36-годишна възраст. Той разбира се повече от всеки друг, че е необходимо да преоткрива играта си отново и отново", коментира Едберг.


"Да играеш на това ниво не стига да изпълняваш базовите неща. Има много малки детайли. Всичко е в мотивацията и здравето. По времето на нашето партньорство той търсеше нови импулси, може би един глас, който да го подготви за задачите. Беше много вълнуващо сътрудничество", каза шведът.


Успешното им партньоство е довело до много интерес от други играчи. "Повярвайте ми, телефонът често звънеше и ми предлагаха интересни проекти. Но реших, че не мога да жертвам толкова много заради тениса отново. Пътувах цял живот, но вече се намирам в нова фаза от него. Спортувам, занимавам се с финанси и прекарвам много време със семейството си. Аз съм един щастлив човек", отчете Едберг.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини