Григор срещу Шарди - какво показва статистиката?



25-03-2018 09:27 | Николай Драганов

Световният №4 Григор Димитров ще изиграе тази вечер своя втори двубой на "Мастърс" турнира в Маями. В първи кръг Димитров се справи в три сета с Максимилиан Мартерер, с което прекъсна неприятна серия от три поредни поражения. Негов съперник в трети кръг на втория за годината турнир от сериите "Мастърс" ще бъде Жереми Шарди.


Французинът започна седмицата като №90 в света, а рекордът в кариерата му е №25 през 2013-та година. Шарди е на 31 години, а до тук в Маями изигра един двубой повече, като победи съответно Рожерио Дутра Силва и своя сънародник Ришар Гаске.


До този момент Шарди и Гришо са се срещали 4 пъти, като българинът води с 3:1 победи. Единствената победа на французина е при първата им среща през 2011-та година на "Ролан Гарос". 


След това предстоят три сблъсъка на твърди кортове - на Australian open през 2012-та, в Бризбейн през 2015-та и на US Open през 2016-та, които Димитров неизменно печели. 


И трите победи на Гришо обаче далеч не идват лесно - в Мелбърн и Ню Йорк българинът стига до успеха след драматични петсетови двубои, а в Бризбейн печели с 10:8 точки в тайбрека на решителния трети сет.


От началото на сезона Димитров има 11 победи и 5 поражения. Той достигна до полуфинал в Бризбейн и до четвъртфинал в Мелбърн, като и на двата турнира не успя да изравни представянето си година по-рано. Последва оттегляне от турнира в София, където бе шампион и първи финал за година в Ротердам, загубен тежко от Федерер. На следващите два турнира - в Дубай и Индиън Уелс българинът допусна поражения съответно от Малек Джазири и Фернандо Вердаско още в първия си мач. 


Жереми Шарди има 7 успеха и 5 загуби през 2018-та година. Той имаше трудно начало на годината, като отпадна в първи кръг в Мелбърн, а след това не успя да запише повече от една победа в четири последователни турнири, един от които от сериите Чалънджър. Преди седмица в Индиън Уелс французинът напомни за себе си, като регистрира 3 победи, преди в крайна сметка да загуби от Роджър Федерер в четвърти кръг.

 

Най-доброто постижение за Шарди на "Мастърс" турнир е през 2015-та година, когато достига до полуфинал, загубен от Новак Джокович. Димитров може да се похвали с титла, която спечели в Синсинати през миналия сезон. 


Победителят от мача между Димитров и Шарди ще се изправи срещу победителя от мача между Диего Шварцман и Милош Раонич в следващия кръг.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини