Федерер обяви, че пропуска сезона на клей



25-03-2018 08:57 | Николай Драганов

След шокиращата загуба от Танаси Кокинакис, феновете на Роджър Федерер получиха нова неприятна новина - швейцарецът обяви официално, че и през тази година ще пропусне сезона на клей.


"Реших да не играя. Не играх добре през последната седмица. Това не е нещо ново, ще се опитам да подобря нещата", коментира Федерер.

 

"Аз съм човек, който мисли позитивно. Мисля, че всеки мач е нова възможност. Особено, когато загубиш, макар очевидно да съм разочарован. Неприятно е, че не успях да намеря начин. Нещата не се развиха добре", призна швейцарецът.


"Но в края на краищата всичко е просто - връщаш се на тренировъчния корт или отиваш на ваканция, просто си взимаш почивка, махаш се от всичко. Когато се завърнеш, даваш 100 процента от себе си", добави той.


Маестрото пропусна целия сезон на клей и през миналата година. Това му помогна, тъй като при завръщането си той успя да спечели Уимбълдън. 


Последният мач на клей за Роджър беше през 2016-та година срещу Доминик Тийм в Рим. Следващият плануван в програмата му турнир е този в Хале след три месеца. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини