Григор: Дано този мач е стъпка в правилната посока (видео)



24-03-2018 11:02 | Николай Драганов

Григор Димитров записа първа победа след поражения в тура, след като осъществи обрат над Максимилиан Мартерер в двубой от втори кръг на "Мастърс" турнира в Маями. Гришо имаше проблеми в първата част, но успя да се съвземе и в крайна сметка да се класира напред след 4:6, 6:2, 6:1.


„Съперникът ми се комфортно на корта през първия сет и като цяло изигра много добър мач, намираше добре ъглите. За мен условията бяха малко различни днес, защото бях тренирал единствено на светло през деня. Беше изненадващо, но трябваше да се наглася бързо“, каза Димитров в интервюто на корта веднага след успеха си. 


„Щастлив съм от победата, всяка една победа в момента е от значение за мен. През последните седмици нещата не се нареждаха, както исках. Опитвам се да вляза в правия път стъпка по стъпка и се надявам днес да съм направил първата стъпка в тази посока", добави Димитров. 


Българинът сподели, че независимо от високия си ранкинг, победите трябва да се отвоюват на корта и не идват просто така, защото си №4 в света. "Трудно е, когато играеш толкова добре по време на тренировките и искаш да пренесеш тази игра в официалните мачове, но това не е лесна задача, нещата са различни. Понякога може да си напълно подготве тактически, но просто да не си на нужното психологическо ниво. Трябва ти време, за да оправиш това. Независимо какъв ранкинг имаш, трябва да преминеш през този процес“, подчерта Гришо, който в следващия кръг ще се изправи срещу Жереми Шарди. 


„Жереми е много добър играч, имали сме няколко тежки двубоя. Разполага със силен сервис и силен форхенд. В момента искам да се концентрирам върху себе си, върху своята игра и мисля само как се представям и как се подготвям за мачовете“, завърши Димитров.


ВИДЕО:


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини