Ново разочарование за Джокович



23-03-2018 22:28 | Николай Драганов

Бившият №1 в света и шесткратен носител на трофея от "Мастърс" турнира в Маями Новак Джокович претърпя ново разочарование през този сезон. Сърбинът отстъпи още в първия си мач в тазгодишното издание на надпреварата в Маями на Беноа Пер след 3:6, 4:6 в отделните части.


Мачът вървеше равностойно до 3:3 гейма, когато Джокович изостава с 15:40, спаси първата точка за пробив, но втората беше оползотворена от французина, който днес записа първата си победа над Ноле в кариерата при втория двубой помежду им. Пер затвърди лесно, а веднага след това реализира и втори пробив.


Ноле имаше проблеми и на старта на втората част, но все пак се измъкна от ситуация 0:40 във втория гейм. В шестия обаче Пер стигна до нови две точки за пробив и бе точен още от първия опит. Притиснат до стената, Джокович успя още в следващия гейм да осъществи първия си пробив в мача, а малко след това да изравни за 4:4. Вместо да използва момента обаче, сърбинът изостана с 0:40 в десетия гейм, което означаше три мачбола пред Пер. 


47-мият в света французин реализира още първата възможност и записа първа победа от февруари, когато записа един успех на турнира в Дубай, но отпадна още в пръви кръг от Борна Чорич, а след това напусна бързо и Индиън Уелс след загуба от 231-вия в света Мичел Крюгер.


Много въпроси остават пред Новак Джокович, за когото турнирът в Маями бе едва трети през сезона. Преди дни сърбинът обяви, че най-после се чувства напълно здрав и не изпитва болки, но изглежда все още е далеч от най-добрата си форма. Той записа три победи на старта на сезона в Мелбърн, преди да отпадне от Хьон Чун. Преди две седмици Ноле отстъпи още в първия си мач и на "Мастърс" турнира в Индиън Уелс на 109-тия в света Таро Даниел.


Проблемите на Джокович нямаше Марин Чилич, който се справи лесно с друг французин в лицето на Пиер-Юг Ербер след 7:5, 6:3. Успех записа и Милош Раонич, който се наложи с 6:3, 6:3 над Микаел Имер. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини