Григор Димитров: Имам нужда да си върна ритъма



21-03-2018 10:08 | Станко Димов

Григор Димитров от няколко дни е в Маями, където в края на седмицата ще започне участието си във втория за сезона турнир от Мастърс 1000 сериите. Българинът е поставен под №3 в схемата и стартира директно от втория кръг, където ще срещне победителя от двубоя Мартон Фучович – Максимилиан Мартерер.

Григор не се намира в най-добрата си форма и загуби последните си три двубоя – финала в Ротердам, както и откриващите срещи в Дубай и Индиън Уелс.

„Определено ще намаля малко очакванията си тази седмица. Просто не съм изиграл толкова много двубои през последните няколко седмици“, каза Димитров на пресконференцията си преди старта на турнира.  

„Тялото ми започва отново да се чувства добре. Стъпка по стъпка искам да надградя играта си и да покажа най-добрия си тенис“.

„Имам толкова много спомени от турнира в Маями. Една от първите големи победи, които записах, беше тук. „Ориндж Боул“, на който съм участвал през годините. Има много история тук“, каза Димитров по повод последното 32-о издание на турнира в Маями в „Крендън парк“, който от следващия сезон ще има нов дом.

„Винаги съм искал да се представя добре тук и през годите имам добри резултати. Но никога не постигнах това, което исках. Миналият сезон беше много интензивен – с тренировки, пътувания, много мачове. Нормално е това да се отрази по някакъв начин. През последните седмици чувствам, че не се представям по най-добрия начин.

Имам нужда да си върна отново ритъма. Да тренирам пет, шест или седем дни и да се уверя, че тялото ми отговаря добре. И след това да спечеля няколко двубоя. Надявам се, че скоро ще си върна нивото“, каза още българинът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини