Федерер: Отдавна спрях да мисля за рекорди



Федерер: Отдавна спрях да мисля за рекорди
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
27-01-2010 18:05 | Станко Димов

Световният номер 1 Роджър Федерер се класира за 23-и пореден път на полуфинал на турнири от Шлема. Швейцарецът се наложи с 3:1 сета над Николай Давиденко, след като осъществи фантастичен обрат в мача. Съперник на Роджър за място на финала ще е Жо-Вилфред Цонга, който надви Новак Джокович. Ето какво каза Федерер след мача си днес:

 

"Двубоят не започна никак добре за мен. Загубих първия сет, а във втория изоставах с 1-3 гейма и 15:40 при мой сервис. Знаех, че трябва да подобря нещо в играта си. Това е красотата на петсетовите мачове. Няма място за паника, защото знаеш, че все още не си загубил. Не мога да повярвам как промених играта си. Направих няколко страхотни точки и всичко започна да се нарежда по моя план", сподели Федерер.

 

"Слънцето също е голям фактор в тези двубои. Няма да се оплаквам, защото условията са едни и също за мен и Давиденко, но определено е много трудно да удряш топката под силните лъчи и тези температури".

 

"Бях изненадан от начина, по който Давиденко ме проби в края на четвъртия сет. Аз сервирах за мача, а той направи два невероятни ретура. Нямаше какво да сторя. Началният ми удар бе отличен, а в същото време не можех да реагирам на ретура. Има и такива моменти в играта", разкри още световният номер 1.

 

"Знам, че това ще е 23-ият пореден полуфинал на турнир от Шлема. Ако трябва да съм честен отдавна спрях да мисля за това. Изиграх страхотни мачове с Хюит и Давиденко, това е по-важно за мен. Ако трябва да съм докрай честен мога да призная, че наистина не знам как го направих. Не очаквайте от мен да печеля толкова убедително, както преди години. Играта просто се промени и играчите са много по-агресивни. Това наложи и аз да играя по различен начин", каза още скромният швейцарец.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини