Григор Димитров отпадна рано в Индиън Уелс



11-03-2018 05:35 | Станко Димов

Григор Димитров записа поредно разочароващо представяне на първия за сезона Мастърс 1000 турнир в Индиън Уелс. Българинът, поставен под №3 в схемата, загуби още първия си двубой в пустинята, след като отстъпи с 1:2 сета пред Фернандо Вердаско, в отделните части 6:7 (4), 6:4, 3:6.

Срещата продължи малко повече от два часа, а Димитров има за какво да съжалява, тъй като в първия сет пропусна първо аванс от пробив, а след това и два сетбола при 5:4 в своя полза. В крайна сметка Димитров загуби сета, а след това и мача. Така българинът продължава негативната си серия в Индиън Уелс, където никога в кариерата си не е прескачал третия кръг.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

Григор Димитров започна по-силно срещата и първи успя да нанесе удар, повеждайки с 3:1 гейма след пробив. Вердаско обаче отговори светкавично и след рибрейк стигна до изравняване 3:3. В десетия гейм българинът стигна до два последователни сетбола, които обаче не успя да реализира и в крайна сметка Вердаско взе подаването си за 5:5. В последствие се стигна до тайбрек, който малко очаквано започна с 5 последователни мини-брейка. Серията беше спряна от Вердаско, който първи взе точка след свой начален удар и поведе с 4:2, след което със 7:4 точки си заслужи успеха в сета.

Началото на втората част отново беше по-силно за Димитров, който след два пробива успя да дръпне с 3:0 гейма. Вердаско съумя да навакса единия брейк, но Григор не позволи изненади и след 6:4 изравни резултата.

Във финалния сет двамата сервираха на висота до 8-ия гейм, в който Димитров допусна пробив след няколко непредизвикани грешки от форхенд. Това позволи на Вердаско да сервира за мача и левичарят не трепна.

В третия кръг Вердаско ще премери сили с младия американец Тейлър Фриц, който изненадващо надви Андрей Рубльов в два сета.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини