Джокович: Искам да си върна увереността



10-03-2018 11:00 | Николай Драганов

Петкратният носител на трофея Новак Джокович се завръща на корта в Индиън Уелс за едва втория си турнир от Уимбълдън 2017 насам. Това ще бъде 13-то участие в тази надпревара за Ноле, който е печелил трофея през 2008, 2011, 2014, 2015 и 2016-та година.


В първия си мач, след като в началото на година отпадна в четвърти кръг на Australian Open от Хьон Чун, Джокович ще се изправи срещу №109 в света Таро Даниел от Япония. Това ще бъде първи официален двубой за сърбинът и след претърпяната "малка медицинска интервенция" на десния лакът.


"Единственото нещо, което искам, е да опитам да си върна обратно увереността, да си върна онзи ритъм на корта. Играл съм само 4 мача в последните девет месеца. Просто очаквам с нетърпение да играя отново без болка", коментира Джокович преди двубоя.
През миналата година, като действащ шампион, Ноле загуби в четвърти кръг от Ник Кириос. За петатата си титла 12 месеа по-рано той беше победил Милош Раонич.


"Имайки предвид резултатите ми тук в миналото, това е едно от любимите ми места за игра. Претърпях операция след Мелбърн и все още е минало малко време, но успях да се възстановя наистина добре и се надявам, че ще стартирам наистина здрав и ще успея да надградя над това", добави сърбинът.


Той призна, че очакванията очевидно са по-различни през тази година. "Не е като в минали години и това очевидно е така не само заради ранкинга ми, но и защото не съм играл почти никакви мачове. Целите също са малко различни. Въпреки това, когато стъпя на корта, мачът започва и аз искам най-доброто от себе си и победата", завърши Ноле.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини