Вердаско е първият съперник на Григор в Индиън Уелс



09-03-2018 08:54 | Николай Драганов

Фернандо Вердаско ще бъде първият съперник на Григор Димитров в първия за годината "Мастърс" турнир в Индиън Уелс. Испанският ветеран след наложи след 89 минути игра над Гуидо Пея от Аржентина след 6:2, 1:6, 6:2 в отделните части.


Вердаско успя да вкара 75% от първия си сервис и спечели 70% от точките при него, както и 53% от точките на втори сервис. Испанецът проби четири пъти своя съперник от 5 точки за пробив, като същевременно на свой ред беше пробит на два пъти във втория сет. 

 

До този момент Гришо и намиращият се в момента под №39 в света Вердаско имат три двубоя помежду си, като българинът води с 2:1 победи. Испанецът спечели първия им сблъсък през 2013-та година на полуфинала в Бощад, но Димитров взе следващите два - през 2014-та в Пекин и през 2015-та на "Мастърс" турнира в Монте Карло. 


И в трите мача неизменно двамата решават победителя в три сета. 34-годишният испанец е достигал до №7 в света, а през този сезон има 7 победи и 6 загуби. След ранни отпадания в първите си четири турнира, сред които и Australian Open, преди няколко седмици той успя да стигне до финал на турнира от сериите ATP 500 в Рио, но загуби битката за титлата от Диего Шварцман.

 

Малко по-късно в Акапулко той отново бе спрян от стария познайник и на Димитров още в първи кръг, а това е и последният му мач преди Индиън Уелс.


Общо в кариерата си Вердаско е спечелил 7 титли - с една по-малко от Григор Димитров. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини