Серина се завърна успешно на корта



09-03-2018 08:31 | Николай Драганов

Носителката на 23 титли от Големия шлем се завърна на корта с победа. В първия си официален двубой от 14 месеца насам, през които Серина стана майка, американката се наложи със 7:5, 6:3 над Зарина Диас от Казахстан в двубой от първи кръг на турнира в Индиън Уелс.


Очаквано Серина изглеждаше доста напрегната, като допусна 27 непредизвикани грешки, но показа и на какво е способна с 34 уинъра. Американката беше на две точки от загуба на първия сет, но успя да покаже воля и здрави нерви, задържа подаването си за 5:5, а малко след това проби и в крайна сметка стигна до победата.


"Определено не беше лесно. Не съм в оптимална форма, но няма значение, беше добро. Просто съм на корта и правя това, което мога най-добре", коментира Серина след победата. 


Американката игра за последно на Australian Open 2017, който спечели, когато вече е знаела, че е бременна. В края на годината тя даде живот на дъщеря, а вчера игра навръх Международния ден на жената.


"Развълнувана съм, че играя точно в тази вечер. Мисля, че ми е било писано, наистина съм щастлива от това", каза Серина. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини