Григор Димитров: На 26 съм, това е война



08-03-2018 11:03 | Станко Димов

Григор Димитров ще се опита да направи пробив на турнира в Индиън Уелс, където никога до момента не е прескачал третия кръг. Българинът е поставен под №3 в схемата и на старта ще се изправи срещу Фернандо Вердаско или Гуидо Пея.

„Тялото ми най-после започна да свикна с натоварването. Сега съм много по-постоянен. Не мога да кажа, че съм смирен, не искам да бъда смирен точно сега. Едва на 26 години съм, това е война“, коментира Димитров пред официалния сайт на АТП.

„Шегата на страна. Мога да извличам максимума от себе си на корта и извън него. Когато съм на корта целта ми е да се раздам максимално. Същото е и когато съм във фитнеса“.

Българинът започна силно годината, като достигна до полуфиналите на турнира в Бризбън и четвъртфиналите на Australian Open.

„Започнах рано предсезонната си подготовка. Моята цел беше да се представя добре в Австралия. Постигнах добри резултати, но не беше това, на което се надявах. Трябва да продължавам по същия начин, на правилния път съм“.  

Миналата година в Индиън Уелс Григор Димитров беше спрян от Джак Сок в третия кръг. По-късно през сезона българинът победи американеца на полуфиналите на заключителния турнир в Лондон.

„Обичам напрежението. Обичам да е 5:5 и 30 равни. Това е приятно напрежение. Понякога хората около мен трябва да ме успокояват. Едно от нещата, които научих най-добре през миналия сезон е как да почивам. Все още не съм толкова добър в това, но се уча“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини