Григор Димитров на минус в Индиън Уелс



07-03-2018 17:20 | Станко Димов

В четвъртък започват двубоите от основната схема на първия за годината Мастърс 1000 турнир в Индиън Уелс. Надпреварата в Калифорния от години се счита за „петия турнир от Големия шлем“, а топ играчите не спират да възхвалят организаторите за отличните условия, които им осигуряват.

Статистиката показва, че от участващите тази година има само двама, които са печелили трофея – Роджър Федерер и Новак Джокович. И двамата имат по 5 отличия. Рафаел Надал, който няма да играе заради контузия в бедрото на десния крак, е третият и последен към днешна дата активен тенисист, който е триумфирал в турнира (3 титли).

Напълно резонно, Федерер и Джокович са играчите от Топ 10 на поставените, които имат най-много спечелени двубои в Индиън Уелс, съответно 57 и 49.

Прави впечатление също, че от първите 10 поставени този сезон, цели трима са с отрицателни показатели в турнира (победи / загуби). Това са Марин Чилич, Григор Димитров и Люка Пуй. С изключение на доминантите Федерер и Джокович, само още двама от челната десетка в схемата имат повече от 10 победи в турнира!

Показатели на първите 10 поставени в Индиън Уелс (победи / загуби в турнира):
Роджър Федерер 57-11 (5 титли)
Марин Чилич 9-10
Григор Димитров 5-6
Александър Зверев 4-3
Доминик Тийм 9-4
Хуан Мартин дел Потро 18-7
Кевин Андерсън 13-9
Джак Сок 8-6
Люка Пуй 1-2
Новак Джокович 49-7 (5 титли)

Григор Димитров никога не е прескачал третия кръг в Индиън Уелс. Българинът дебютира в турнира през 2012-а, когато на старта победи Иван Додиг, а във втория кръг отстъпи пред Давид Ферер, тогава №5 в ранглистата.

Година по-късно Димитров вече е сред поставените и почива на старта, а във втория кръг печели в два сета срещу Матю Ебдън. Жребият обаче изправя българина срещу световния №1 Новак Джокович в III кръг, а Ноле се налага с 2:0 сета.

В следващите две години – 2014, 2015, картината се повтаря. Григор почива на старта, а в третия кръг отстъпва съответно пред Ернестс Гулбис и Томи Робредо. През 2016-а Димитров губи във втория кръг от Александър Зверев, а миналата година отстъпи в третия кръг пред Джак Сок.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини