Говори докторът на Рафаел Надал



07-03-2018 15:51 | Станко Димов

Докторът на Рафаел Надал – Анхел Руис Которо даде интервю за „Ел Паис“, в което разкри подробности за състоянието на Матадора. Припомняме, че испанецът страда от мускулна травма, заради която ще пропусне първите два Мастърс 1000 турнира за годината – в Индиън Уелс и Маями.

„Много е трудно, когато получиш контузия в края на първата ти тренировка. Засегнат е мускул, а не сухожилие, което щеше да усложни допълнително ситуацията. Негативното в случая е, че става въпрос за същата зона, която вече беше засегната (на Australian Open). Но това не е нещо необичайно. Рафа тренираше по нормален начин и всичко се развиваше добре. Трябва да бъдем оптимисти, каквито винаги сме били, но също така и реалисти. Виждайки какво се е случило да бъдем максимално внимателни.

Рафа ще се върне, когато започне да се чувства добре. Надяваме се, че ще успее да се възстанови напълно за сезона на клей, това е целта. Сега той има нужда от почивка, може би 2 или 3 седмици. След това ще имаме повече яснота. Всичко зависи от начина, по който се възстановява мускулът. Ще следим ситуацията с контузията много внимателно, няма да го пренатоварваме“, коментира Которо.

Проблемите с контузии застигнаха Надал още в края на миналия сезон. Поради разнородни проблеми испанецът не успя да завърши последователно турнирите в Париж, Лондон, Бризбън (отказа участие), Australian Open и Акапулко (отказа участие).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини