Григор Димитров на четвъртфинал в Шербург



02-03-2011 17:00 | Николай Драгиев

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира от сериите "Чалънджър" в Шербург(Франция). Българинът се справи с чеха Иво Минар (№172) след 7:6(5), 6:2 за 84 минути игра. Така в следващата фаза Гришо ще се изправи срещу Стефан Боли (Швейцария, №148) в петък.

 

С втората си поредна победа във френското градче Гришо си осигурява 17 точки за ранглистата. Българинът е фаворит за титлата в турнира, който е с награден фонд от 42,500 евро и се играе на твърд корт в зала.

 

Първият сет бе равностоен. Гришо пропусна три шанса да пробие 26-годишния чех и в крайна сметка това наложи решителен тайбрек. Минар водеше с 4:3 точки в него, но допусна гришо да спечели 4 от следващите 5 точки. Така Димитров спечели третия си пореден тайбрек, след като победи Давид Гез в първи кръг след два поредни такива.

 

Димитров се възползва от полученото психологическо предимство и проби още в първия гейм на втория сет. Той не само запази този си аванс, но и го допълни с още един пробив за 5:2. Крайното оформяне на резултата 6:2 бе формалност. За цялата среща хасковлията загуби само три точки след първи сервис.

 

Вчера Григор и партньорът му Константин Кравчук се класираха за четвъртфиналите на двойки. Жертва отново бе Иво Минар и словака Павол Червенак. Дуото на българина спечели със 7:6, 6:4.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини