Емоцията Григор Димитров



02-03-2018 14:45 | Станко Димов

Яна Чавгова е една от многото, които симпатизират на играта на Григор Димитров. Още в началото на годината, през месец януари, тя прави резервация за кратка разходка до Дубай заедно със съпруга си. Визитата им в Емирството съвпада с АТП турнира, на който ще участва Григор Димитров. Каква по-добра възможност да гледаш на живо спортист №1 на България, било то и доста извън пределите на страната?!

„В началото бяхме си закупили билети за сряда, но след като разбрахме, че ще играе във вторник, веднага ги презаверихме, нямаше никакъв проблем“, коментира Чавгова пред Tennis24.bg.

„Това не беше първият случай, в който гледах Григор Димитров на живо, но емоцията си остава същата всеки път“, допълни тя.

Най-добрият ни тенисист излезе на корта в Дубай в ролята на фаворит. За четвърти път в кариерата си Димитров беше поставен под №1, а на старта трябваше да премери сили с Малек Джазири – тенисист, който към този момент беше извън първите 100. Всеки първи мач обаче е труден и в това се увери Димитров, който спечели първия сет, но след това допусна обрат и напусна рано-рано турнира.



„Имаше и други българи на трибуните. Непосредствено до нас места бяха заели около 10-ина наши сънародници. Имаше и други българи – вероятно още 10-15 човека. Общо бяхме около 30 българи на трибуните, много от които носеха и трибагреници“, разказа Яна.

„Личеше си, че Григор не е в най-добрата си форма. Допусна много грешки. Обърка удари, които по принцип изпълнява като по учебник. Вероятно проблемите от финала в Ротердам все още съществуваха, или поне така изглеждаше от трибуните“, сподели още Чавгова.

А колко струва удоволствието да гледаш Григор Димитров на живо в Дубай? Ето го и отговора: „Цената на дневния билет беше 180 дирхама, което грубо сметнато е около 80 лева“.


(тениски за двойки: Mona.bg)

Яна Чавгова, както и хилядите привърженици на Григор Димитров се надява, че тенисистът ни съвсем скоро ще намери най-добрата си форма отново и ще продължи да ни радва с победите си сред най-добрите в света. Следващият турнир, на който ще видим в игра Димитров е Мастърс 1000 в Индиън Уелс (САЩ), който започва на 8-и март.

Снимки: Яна Чавгова

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини