Огнян Илиев: Отсъствието на Григор може да ни помогне



02-03-2011 15:02 | Станко Димов

Оптимистично настроение цари в българския лагер преди срещата срещу Беларус от втора група на зона Европа/Африка за Купа “Дейвис”. Според капитана на отбора Огнян Илиев България има реален шанс за успех като гост в Минск.

 

„По-добре домакините да ни подценяват, защото могат да съжаляват. Не отричам, че шансовете ни са малки, но ние имаме своя тактика. Във всеки случай ще се опитаме да спечелим три победи тук. За съжаление лидерът на отбора Григор Димитров не дойде в Беларус”, посочи Илиев.

 

Според него обаче отсъствието на №78 в световната ранглиста може да има и положителна страна, тъй като това ще доведе до подценяване от страна на Беларус.

 

Тодор Енев е втора ракета на отбора ни. Той е много опитен, с богата спортна кариера. Димитър Кутровски и Димитър Кузманов са дебютанти, които са млади български таланти. Валентин Димов също е млад тенисист. Благодаря на беларуската федерация за вниманието. Вече пробвахме кортовете и проведохме тренировка на тях”, каза още Илиев пред медиите в Минск.

 

Капитанът на домакините Александър Швец е на мнение, че без Димитров шансовете на неговия състав се увеличават. Той смята да разчита на двойката Макс Мирни - Уладзимир Игнятик.

 

“Българите са добри играчи и всеки мач ще бъде важен. Целта ни този сезон е да се завърнем в първа група на зона Европа/Африка. Мисля, че можем да победим България. Ще играем пред родна публика и се надявам момчетата да покажат най-добрия си тенис”, обяви Швец.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини