Федерер потренира в нов тенис център в Италия



01-03-2018 10:40 | Николай Драганов

Световният №1 Роджър Федерер е в серия от 12 поредни победи през 2018 година, които му донесоха титлите от Australian Open и турнира от сериите ATP 500 в Ротердам.

 

Швейцарецът ще се завърне на корта в Индиън Уелс, където триумфира преди 12 месеца, а междувременно във вторник получи две статуетки наградите "Лауреус" в Монте Карло. 


На следващия ден Маестрото се завърна на тренировъчното игрище - направи го на необичайно за себе си място, за първи път. Федерер посети новооткрития тенис център "Пиати" - академия на известния тенис треньор Рикардо Пиати в Северна Италия.


"Какво би могъл да прави Федерер ден след като спечели две статуетки? Лесно е... ще удари няколко топки в "Пиати тенис център". За нас беше невероятна чест да го посрещнем тук. Благодарим на Иван Любичич и Северин Люти, че направиха това възможно. Късмет на най-добрия на всички времена докрая на сезона", написаха администраторите на официалната фейсбук страница на новия тенис център.


От съобщението стана ясно, че връзката е осъществил Иван Любичич, който е работил 15 години с Пиати като професионален тенисист.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини