Тийм прелетя през Шаповалов за място на четвъртфиналите в Акапулко



01-03-2018 09:17 | Николай Драганов

Шампионът от 2016-та година Доминик Тийм записа великолепна победа над Денис Шаповалов в двубой от втори кръг на тазгодишното издание на надпреварата от сериите ATP 500 в Акапулко. Австриецът се наложи с 6:2, 6:3 само за 75 минути игра. 

 

Тийм, който е поставен под №3 в схемата, спечели 77% от точките на свой сервис и не се изправи пред нито една точка за пробив, като успя да се възползва максимално от 20-те непредизвикани грешки на съперника. 


"Много съм щастлив, защото всеки знае колко добър може да бъде той и колко е опасен, но аз успях да го укротя, което е наистина добре. Направих го от първата точка... Днес беше почти перфектно", каза Тийм след победата.


Австриецът е спечелил девет титли от ATP тура - седем от тях на клей, а единственият му трофей на твърди кортове е именно от Акапулко преди две години. В следващия кръг той ще се изправи срещу Хуан Мартин дел Потро.


Безапелационна победа записа и корейската млада звезда Хьон Чун, който се наложи с 6:3, 6:1 над 21-годишният американ Ернесто Ескобедо. Така Чун ще играе на четвърти четвъртфинал за сезона след тези в Окланд, Мелбърн и Делрей Бийч. 


В следващия кръг Чун ще се изправи срещу Кевин Андерсън, който се намира на рекордното за себе си №8 в световната ранглиста. Южноафриканецът загуби само 10 точки на първи сервис в мача си срещу французина Адриан Манарино и се наложи с 6:3, 6:4. 


Друг млад американец в лицето на Джаред Доналдсън стигна до категорична победа с 6:3, 6:1 над Матю Ебдън от Австралия. Доналдсън ще играе на първия си четвъртфинал за сезона, а негов съперник там ще бъде Фелисиано Лопес от Испания, който се наложи с 6:3, 6:4 над друг австралиец - Танаси Кокинакис. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини